Software gebruiken voor het maken van uw website

Geplaatst op 13-10-2022

Categorie: Computer en internet

Wanneer u software gebruikt voor het maken van uw website, dan is de kans groot dat u de beheerderstaken uitvoert via een afgeschermd onderdeel. U dient dan eerst in te loggen als beheerder voordat u de website kunt aanpassen. Het CMS programma van Vrolijk Internet Services stelt u op deze manier in staat om uw website aan te passen zonder dat u kennis hoeft te hebben van HTML en CSS.

Vroeger was het noodzakelijk om voor een nieuwe pagina een zogeheten HTML bestand aan te maken en deze te plaatsen op de webserver. De CMS software van Vrolijk Internet Services plaatst u slechts één keer op de server. Zodra de software is geplaatst en u de schermen van het installatieprogramma heeft doorlopen, zult u via uw browser kunnen inloggen en uw website kunnen veranderen. Zonder dat u steeds opnieuw bestanden hoeft te plaatsen op de webserver. Nadat de software op de webserver is geïnstalleerd, kunt u inloggen als beheerder met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

U krijgt tijdens de installatie van het CMS programma de mogelijkheid om zelf een gebruikersnaam en een wachtwoord te kiezen voor het beheren van uw site. Eventueel is het mogelijk om andere beheerdersaccounts aan te maken, wanneer u bijvoorbeeld wilt dat ook uw collega kan inloggen als beheerder en wijzigingen aan de website kan aanbrengen.

De beheeromgeving bestaat uit verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld een onderdeel waarbinnen u pagina’s kunt aanmaken, bewerken en verwijderen. En het toevoegen van afbeeldingen is heel eenvoudig. Zodra een afbeelding is toegevoegd via het beheergedeelte, kan deze op verschillende plekken op uw website worden geplaatst.

Met de CMS software kunnen ook formulieren worden aangemaakt en weergegeven op uw site. Met een formulier kan de bezoeker een bericht voor u achterlaten. Zo is er het bekende contactformulier, waarbinnen de bezoeker minimaal naam, e-mailadres en een bericht dient in te vullen. Maar het is ook mogelijk om meer gegevens van de bezoeker te vragen, zoals het telefoonnummer. U kunt het contactformulier heel eenvoudig aanpassen en extra velden toevoegen. Als de bezoeker een formulier op uw site invult, dan ontvangt u een e-mail met daarin de door de bezoeker ingevulde gegevens.